Her har de droppet letbanen (Generelt)

af Frank Poulsen @, lørdag 21. september, 2019, 09:45 (374 dage siden) @ Poul Brandt

Nogen som ved om man overhovedet overvejede at opgradere hastigheden på Odder-Aarhus strækningen fra 75 til 100 km/t, ligesom de har gjort med Aarhus-Grenå?

Det er jo interessant at det tager 26 minutter Odder-Aarhus i bil, men 45 minutter med Letbanen. Altså næsten dobbelt op med letbanen. (Det bør nævnes at der er mange tætliggende stationer på denne strækning).
Omvendt er forholdet Aarhus-Grenå: 1 time 15 minutter med letbanen, 60 minutter i bil. Så her er letbanen relativt mere konkurrencedygtig.

En bekendt har konstateret at hun ikke kan få medarbejdere bosiddende i Aarhus til at komme til kontoret i Odder, rejsetiden bliver for lang (og så nævner jeg ikke noget om problemerne med ustabilitet). Hun har derfor netop flyttet kontoret til Aarhus.

Poul

Uden at være super stedkendt i området tænker jeg du selv svarer lidt på dit spørgsmål ;)

Men en øgning til 100 km/t er vel kun en fordel hvis man kan udnytte det. Hvis der er mange stop på strækningen (som du jo skriver) er det jo ikke sikkert man nødvendigvis vil kunne udnytte den relativt lille højere hastighed ret meget til det er pengene værd, hvis der alligevel hurtigt skal bremses ned igen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

SJS Skjold

Indsend billeder
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen