Mit forslag til forbedring af Kystbanen baseret på rapporter (Generelt)

af mpp, onsdag 25. september, 2019, 21:59 (481 dage siden) @ Pyloriis

Fraset godstog er der ikke underlag for jernbane mellem Helsingør pg Helsingborg. Fjerntrafik vil gå fra Gøte org via Malmø og evt sydpå over Øresundsbroen. Ikke over en H-H-Tunnel. Det ville afskære Malmø. Se blot på debatten om at køre få km udenom Aarhus!

Der er en væsentlig pointe du overser her: du vil betjene Aarhus med en station udenfor bymidten hvilket selvsagt giver modstand. Folk der ikke skal til Aarhus vil til gengæld kunne køre hurtigere og er grundlæggende ligeglade med hvor toget holder undervejs.

SJ vil (allerede næste år?) køre tog fra Stockholm og Gøteborg til København 1 gang i timen. Derudover kører Øresundstogene også til Gøteborg en gang i timen. Malmø bliver fra København betjent 3 gange i timen med Øresundstog. Vil man forbinde Gøteborg og København er det en genvej med en HH tunnel. Det kan endda også være en fordel for tog København–Stockholm. Er der fra Gøteborg grundlag for et tog til København og et andet til Malmø vil der køre to tog – også selvom der i dag kun kører et tog. Tilsvarende vil det give god mening hvis tog fra Malmø sydpå kører udenom hovedbanegården og i stedet stopper på Ny Ellebjerg ligesom nogle tog fra Vestdanmark også vil gøre det.

Det er altså ikke enten-eller men både-og så længe der er passagerer nok – investeringer i infrastruktur handler netop om at sikre grundlaget for de ekstra passagerer der gør de nye ruter mulige.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen