Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Det nye signalsystem (Generelt)

af ulca, 29/9 2019, 13:20 (1664 dage siden)

Er der nogen som ved om det bliver tilladt for lokomotiver og togsæt at køre på strækninger med ETCS hvis de pågældende enheder ikke har udstyret monteret? Med ATC er det jo tilladt at køre på strækninger med ATC uden at udstyret at monteret, omend hastighed så skal holdes under et vist punkt (75 - 80 km/t, eller ...?)

Jeg tænker dels på at ellers bliver der vist ganske mange enheder hos veterantog foreninger som ikke får lejlighed til at komme ud på "de lange skinner", og dels er der visse lokalbaner som kører strækninger hvor det nye signalsystem skal monteres; f.eks. kører Lokaltogs tog mellem Nakskov og Nykøbing F. på hovedstrækningen til Rødbyhavn (og siden hen Femern) på stykket Nykøbing F. Vest (fjernstyret forgreningsstation) og Nykøbing F. st., et stykke på ca. 2,2 km. For det tilfældes skyld at man ikke lader Lokaltog fortsætte Nord for Nyk. F. eller Storstrømmen, virker det lidt tosset at skulle ofre det fornødne udstyr til 6 togsæt man har i drift, og for så vidt også deres gamle MX.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949

Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak