Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Prisen har indflydelse (Generelt)

af ThomasTT, 2/10 2019, 12:25 (1667 dage siden) @ mikedk2100

Nej målet må være at den kollektive trafik er attraktiv (og billig) nok til, at folk ikke anskaffer en bil. Og så er vi tilbage ved mit udgangspunkt...

Det er jeg helt uenig. Vi har -desværre- skabt et bil-afhængigt samfund, og medmindre du har en tidsmaskine eller et par ti-tusinde milliarder i skrivebordsskuffen, så er det ikke noget der sådan bare kan ændres.

Selvfølgelig kan det være et marginalt mål, at levere noget, der gør at nogen dropper bil nr 2 eller nr 1 for den sags skyld. Det er muligt. Nogen vil gøre det, særligt helt unge, helt inde i bykernerne, men det hverken kan eller skal være et overordnet mål at bekæmpe biler. Det er/ bliver biler simpelthen for billige til. Der handler om, hvordan bilen bruges.

Til en vis grad hjælper biler og bane hinanden i fremtiden. I tyndt befolkede områder vil busser kun blive dårligere og til sidst afskaffet, så hvordan kommer man til stationen? Nå ja men hvis man er i bilen kører man hele vejen? Næppe i fremtiden. Trængsel, byfortætnig, road pricing osv, det er ikke muligt.

El-biler er billigere, og med mindre vedligehold. Køb den brugt med et slidt batteri, fordi man ikke har brug for rækkevidde. Det bliver billigt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak