Batteritog til Nærumbanen og Lokaltog - Teknologi (Trafikpolitik)

af kme, onsdag 02. oktober, 2019, 16:21 (138 dage siden) @ Oliver Løvgard

Brint finder du forbundet til næsten alle molekyler i verden, den kan skam findes alene, men fordi den har den struktur den har, så er den rigtig god til at "binde" sig til andet materiale.

Kemi er vist ikke din stærke side. Brint kan ikke findes "alene" (som H2) i naturen med mindre den er fanget i en geologisk lomme. Det samme gælder helium. Det er meget sjældent. Årsagen er at molekylerne er for lette og diffunderer ud i verdensrummet. Alle andre gasser er tunge nok til at blive på jorden.

At kalde det CO2 svineri er i mine øjne helt galt, for det eneste du får ud af det er vand, og udvindingsprocessen er mere neutral end udvindingen af benzin/olie og som det er nu, processen i at lave batterier.

Så tager vi den lige på formel:
CH4 + O2 = 2H2 + CO2
Sådan laver man brint. Det er kun i folkeskolen man leger med elektrolyse af vand og her skal man bruge elektroder af semiædelmetal (dyrt!) og processen er energiineffektiv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen