“Mange tog fra Sverige er forsinkede” (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, torsdag 10. oktober, 2019, 12:38 (136 dage siden) @ Niels Munch

Uanset hvem, der driver Øresundstrafikken, vil f.eks. det lange stræk Hässleholm-Kristianstad-Karlshamn-Karlskrona være enkeltsporet med dertil hørende sårbarhed.

Der har tidligere været et ret klart billede af, at forsinkede tog fra Danmark mod Karlskrona gav 3 forsinkede tog retur fra Sverige: De to man skulle krydse med på enkeltsporet undervejs og returen fra det forsinkede tog, fordi vendetiden var for kort.

I Sverige konterede man da alle 4 tog som "forsinkede fra Danmark", mens man i Danmark konterede de 3 sidste som "forsinkede fra Sverige" - og dermed var det "ikke nogens skyld". Er lidt i tvivl om der er kommet mere gennemsigtighed siden....

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Norske lokomotiver
Norske lokomotiver
Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.
 Læs artiklen 
Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder
Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen