Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Odense Letbane forberedt på frosten (Generelt)

af mikedk2100, 30/10 2019, 17:43 (1639 dage siden) @ andersj

Skulle dette opvarmningssystem få driftsproblemer, så er der den mulighed at køre om natten for at holde ledningerne frostfri. Det er en meget overskuelig opgave på 14,5 km dobbeltsporet bybane – i modsætning til en lang enkeltsporet letbanestrækning ude på landet, som det er tilfældet for eksempel i Aarhus.

Endelig er det værd at bemærke, at Aarhus Letbane har haft frostproblemer på strækningen ud mod Grenå – ikke inde i byen. Generelt er der flere problemer med frost på landlige strækninger end på bystrækninger. Odense Letbane er en ren bybane.[/i]

Det er jo sådan noget, som man forventer bygherrerne har styr på - altså at der generelt er flere problemer med frost på landlige strækninger - sådan at de også har en løsning klar, når letbanen begynder at køre. Især når strækningen til Grenaa har været spærret i flere år. Alligevel kommer den først til januar.

Undskyld, men branchen er virkelig også selv ude om, at danskerne ryster på hovedet af den kollektive trafik og tager bilen i stedet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder

Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak