Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Østbanens behov for sporfornyelse (link) (Trafikpolitik)

af Niels Munch, 30/10 2019, 20:20 (1612 dage siden) @ Niels Munch

Udvalget for Regional Udvikling i Region Sjælland afholdt møde den 23.10.2019, hvor bl.a. Østbanens behov for sporfornyelse var på dagsordenen med denne indstilling:

"Indstilling
Administrationen indstiller, at:
1. den politiske dialog med stat og regering intensiveres, bl.a. med henblik på at få finansiering til renoveringen af Østbanen med i den kommende statslige infrastrukturaftale.
2. den videre proces følger scenarie 2. Movia bedes på den baggrund igangsætte programfasen indenfor en økonomisk ramme på 8 mio. kr.
Sagen afgøres af Regionsrådet."

Ved behandlingen den 23.10.2019 blev følgende udvalgsbeslutning potokolleret:

"Indstilling anbefalet.
Et enigt Udvalg for Regional Udvikling udtrykker den største bekymring for Østbanens tilstand og de mulige konsekvenser, der kan få for borgerne i Stevns, Faxe og Køge kommuner, hvis der ikke snarest findes en løsning.
Udvalget for Regional Udvikling ønsker, at administrationen undersøger mulighederne for at flytte ansvaret for skinnerne til Banedanmark."

Kilde: https://www.regionsjaelland.dk/dagsordener/Dagsordener2019/Sider/Udvalget%20for%20Regio... .

Min kommentar: Hermed genstartes muligvis den gamle traver om Banedanmarks overtagelse af ansvaret for lokalbanernes infrastruktur.

Så sent som i 2017 gennemførtes den seneste analyse af "sagen" med denne konklusion:

"Samlet set peger analysen på, at der ikke er alternative organiseringer af privatbanernes infrastruktur, som er mere hensigtsmæssige end den nuværende. I analysen anbefales det på den baggrund, at den nuværende organisering fastholdes."

Da analysen i sin tid blev iværksat, havde vi denne tråd i forum: http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=113918 . Og resultatet blev refereret i denne: https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=124438 .


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak