Avatar

2. spor Padborg-Tinglev (Trafikpolitik)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, torsdag 31. oktober, 2019, 15:17 (328 dage siden)

Ellen Trane Nørby fra Venstre har spurgt ministeren, hvad det vil koste at etablere 2. sporet Padborg-Tinglev. Svaret fra Banedanmark er 0,7 mia. kr. + en helt masse livrem og seler. Så mon ikke vi lander på en 2-3 mia. kr. i sædvanlig Banedanmarkstil? Nå, det er såmænd ikke prisen, der er det interessante ved spørgsmålet. Det interessante er, hvorfor hun stiller spørgsmålet. Hun er jo fra samme parti som Kristian Bil Lorentzen, så noget jernbanehad må der vel ligge bag? Kigger man lidt på valgflæsket tilbage fra 4. juni 2019, tyder noget dog på, at hun mener det af et - måske - ærligt hjerte. Hun lovede sønderjyderne, blandt hvilke hun var opstillet, at kæmpe for 2. sporet Padborg-Tinglev. Den kamp fortsætter hun med dagens spørgsmål til ministeren. Har man set det med, en venstrekvinde, der ønsker sig (mere) jernbane?

Ministerens svar er faktisk endnu mere interessant: Han gentager, at han går efter en bred aftale. Så det bliver spændende at se Venstre kæmpe for (mere) jernbane under de forhandlinger.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med bogen "Randers-Aalborg: Jernbanen i Støvring gennem 150 år 1869-2019"


[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sidespor ved Næstved
Sidespor ved Næstved
Et par indlæg på Jernbanen.dk´s opslagstavle vedrørende det militære sidespor nord for Næstved station samt sidesporet til Mogenstrup Grusgrav, er samlet og viderebearbejdet af Lars Christensen til denne artikel med bl.a. et stort kort.


 Læs artiklen 
DSB P920
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen