Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Batteri- og brinttog mellem Danmark og Tyskland (Generelt)

af esni, Frederikssund, 1/11 2019, 07:55 (1610 dage siden) @ andersj

.Et par bemærkninger

Kørsel med batteritog under køreledningerne er dyrere, end at købe et togstrøms el-tog. NAH-SHs Stadler tog er indkøbt til alene 15 kV og tysk godkendelse. Det vil være en smule juridisk kompliceret, pludselig at få dem som to-system tog (eller med dansk ETCS og STM). Men man kan lave et nyt udbud, hvis man ville. Med grænseoverskridende lokaltrafik er der også mulighed for EU støtte....

Det ser til gengæld ud til, at man helt har overset, at NAH.SH og DB er ved at anskaffe 2-3 ekstra TWINDEXX Vario togsæt, der ville gøre det muligt at forlænge Hamburg - Flensburg til Padborg (og frigøre Tysklandsduelige MF) - eller sågar leveres som to-strøms og køre igennem til Fredericia -( Aarhus)


Det smarte er jo at en Stadler Flirt Akku kan køre på batteriet fra Padborg til Tinglev, og nok svarer bedre til den efterspurgte kapacitet end et 4-vogns TWINDEXX Vario togsæt. Man kunne jo hver time forlænge Kiel-Flensburg videre til Tinglev med korrespondance til Sønderborg-København, der også kan udvides til timedrift. Problemet her er at man så skal skifte i både Flensburg og Tinglev hvis man rejser fra Hamburg til nord for Tinglev. Det kan selvfølgelig afhjælpes ved at tilbyde en rimelig frekvens og kapacitet i de direkte tog til Hamburg.

Alternativet med at forlænge RE7 til Padborg er som sådan heller ikke nogen dårlig idé. Så kan man evt. køre IC tog hver anden time Padborg-Aarhus og IC tog hver anden time Sønderborg-København. Hver anden time kunne man så køre RE tog Padborg-Tinglev og Sønderborg-Tinglev med korrespondance til IC-togene. Da alle DSB's togsæt jo bliver ens er det ikke noget problem at et RE tog vender til et IC tog og omvendt.

Hvis Stadler Flirt Akku skal køre til Padborg, så skal de jo enten udrustes med ETCS+DK-STM, eller have tilladelse til at køre uden virksom dansk ATC, med maks 70 km/t på Padborg - Tinglev.

--
Eskild


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak