Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

The High Line, New York (Generelt)

af cslundsten, 6/11 2019, 23:56 (1623 dage siden)

En miniferie i New York inkluderede en spadseretur på "The High Line". High Line er en park anlagt på en gammel højbanestrækning som tidligere anvendtes til lokalgods til virksomheder langs Hudson-floden. En god ven og kollega "pålagde" mig at tage et par billeder idet et af dette forums ærede medlemmer åbenbart skulle "inspireres" til en tur derover... ;-)

Parkens sydlige endepunkt er nær W 13th Street og 10th Avenue. Den nordlige ende er ved 34th Street, efter at have slået en stor bue uden om Long Island Railroad's opstillingsbanegård for tog til og fra Pennsylvania Station. Der er en del trapper til gaden ind imellem og muligheder for at proviantere lige nedenunder.

Højbanestrækningen havde fået lov at forfalde og naturen var begyndt at tage over. Parken er anlagt således at nogle af sporene er bevaret, og meget af den beplantning, der har sået sig selv, har også fået lov at stå. Der er anlagt en sti ca. svarende til det ene af de to spor, somme tider ved siden af et stykke spor, somme tider i sporet. Parken er kun et par km lang men er ganske populær. En lun og solrig lørdag formiddag var den i hvert fald temmelig tæt befærdet, men det lykkedes da at skyde et par billeder alligevel. Min kammerat bemærkede at hvis parken blev mere populær ville de være nødt til at anlægge dobbeltsporede stier...

Nedenfor er nogle billeder fra spadsereturen, som klart kan anbefales hvis man er i nærheden.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Mvh Carsten Lundsten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak