The High Line, New York (+4 arkivfotos) (Generelt)

af cslundsten, torsdag 07. november, 2019, 22:46 (270 dage siden) @ Niels Munch

Kære Niels,

Tak for en fin reportage fra The High Line, som står øverst på min to-do liste næste gang, jeg kommer til N.Y.

Mission accompolished... ;-)

[image]The High Line, Gansevoort St./Washington St.

Dette foto er taget samme sted, som dit 1. foto, blot med blikretning syd langs Washington t.v. Broen over Gansevoort St. er i dag væk, men i bygningens nordgavl kan banens "gennembrud" stadig erkendes. Den høje bygning med saddeltag længere nede ad strækningen er "Bell Telephone Laboratories Building", som banen også gennemkørte i 1. sals højde.


Ja, det er kun sektionen over selve Gansevoort St (og selvfølgelig videre syd) der er fjernet. Man kan på fotoet ane at det fjerneste spor ligger lidt højere i bygningen end de to øvrige, og det kan man se på endegavlen af broen (mit første billede).

Banen dukkede i den nordlige ende "op af jorden" og slog et stort herresving vest om opstillingsbanegården bag Penn Station (dit sidste foto), inden den drejede mod syd dér, hvor man i dag kan promenere:

[image]The High Line, 30th Street Yard.

Her ses højbanen stige op gennem en kurve ved Hudson floden og uden om opstillingsbanegården. Første afgrening til venstre er den beskrevne strækning mod syd, og sporet, der peger direkte mod fotografen, passerede over krydset W 30 St./10th Avenue og direkte ind i en pakkepostterminal, stadig i 1. sals højde.


Mit 3.sidste foto viser det ene sporskifte i den nærmeste transveral, nu delvist beliggende under en bygning. Det andet sporskifte mangler (har muligvis været fjernet da banen blev nedlagt). Afslutningen i pakkepostterminalen ser man således (sporskiftet var udenfor det billede du fandt, men der var yderligere et spor mod højre):

[image]

Området ved det store herresving byder bl.a. på et udsigtstårn og på udsigt over floden og til nogle af de mange helikoptere der flyver sightseeing omkring Manhattan fra en plads ved floden.

[image]

[image]

Mvh
Carsten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen