Omorganisering af værkstedsarbejde på Danmarks Jernbanemusem (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂ @, Vejen, søndag 10. november, 2019, 17:32 (317 dage siden) @ FutteV

Nu er det jo sådan at folk selv vælger at flytte hen hvor der er jernbane larm, så bør de heller ikke kunne klage. Så derfor mener jeg ikke at der skal tages hensyn på dette punkt.

Sådan fungerer det desværre ikke.

Jeg var for flere år siden i et firma, der havde et større fabriksanlæg i udkanten af København. For 30 år siden lå det i et industrikvarter med jernbanen på den ene side og mindre virksomheder i periferien. For 15-20 år siden begyndte virksomhederne af flytte væk og kommunen ændrede lokalplanen så boligerne kom tættere og tættere på - og klagerne begyndte at indløbe. Kravene til fabrikken blev hen af årene skærpet i miljøgodkendelserne, samtidigmed at endnu flere boliger blev bygget - og dermed flere potentielle klagere.

Til sidst fik virksomheden at vide, at den om et antal år ikke længere kunne få en ny miljøgodkendelse, eller kravene ville i hvert fald blive så store, at det ikke længere var muligt at producerer under forholdene - så kommunen traf valget, virksomheden må lukke fabriksanlægget om et kort tid, til trods for at de var der først.

At jernbanemuseet flytter fra Roskilde er selvfølgelig trist, men samtidig et tegn på 'rettidig omhu', for det vil på sigt ikke give andet end klager, hvis der bygges boliger tæt på.

Samtidig er kravene til værksteds og mandskabsfaciliteter ikke de samme som dengang remiseanlægget blev bygget, så ved at flytte kan man få nogle faciliteter der opfylder dagens krav.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Danske privatbaner

Læs historien om:
Maribo - Torrig Jernbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen