Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

"US$5bn ‘Chile On Rails’ strategy unveiled" (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 17/11 2019, 10:17 (1621 dage siden) @ Niels Munch

Kære Niels

Tak for link'ene til artikler om Chile.

Den chilenske regering nu vil bruge fem milliarder $ på modernisering af landets jernbaner - og det er jo glædeligt.

Den 3. september kørte præsident Sebastian Piñera sammen med ministeren for transport og telekommunikation, Gloria Hutt Hesse, i særtog til Melipilla på strækningen Santiago-San Antonio, hvor han offentliggjorde planen i en tale. Den kan læses (og høres) på hans officielle site.

Vi har besøgt de fleste af de strækninger, som er omfattet af moderniseringsplanerne:

Nærtrafikstrækningen fra Valparaiso til Limache skal forlænges til Quilotta. (Mit oprindelige indlæg kan siges at have foregrebet denne udvikling: Jeg kom jo fejlagtigt til at skrive, at ”Quilotta” var endestation!)

I den anden ende af strækningen fra Valparaiso til Santiago vil man undersøge, om det er muligt at drive nærtrafik mellem Santiago og TilTil, 48 km ude ad strækningen. I 1990-94 blev der gjort et lignende forsøg, men passagergrundlaget var åbenbart for lille - dengang.

strækningen Santiago-San Antonio planlægger man nærtrafik mellem Santiago og Melipilla. Vi befinder os i en tæt befolket del af Chile, så mon ikke planen bliver realiseret?

Nyt materiel skal åbenbart sættes ind i fjerntrafikken mellem Santiago og Chillán.

Metersporet mellem Talca og Constitución skal moderniseres, og banen skal have nyt rullende materiel. Det vil selvfølgelig tage lidt af charmen, at de gamle Ferrostaal-skinnebusser udrangeres. Men mon ikke de fleste i forum vil give mig ret i, at det er bedre at modernisere end at nedlægge?

Nærtrafikken omkring Concepción skal moderniseres og udvides med en ny linie til Lirquen, en 15 km ude ad strækningen mod Chillán.

Lokaltrafikken mellem Victoria og Temuco tænkes forlænget til Gorbea, godt 40 km syd for Temuco. Broen over Toltén-floden må så være istandsat - eller i det mindste må en istandsættelse være planlagt.
_________

Hvis nogle skulle komme til Chile i de kommende år, ville det være fint med en rapport dernede fra. Vil man være helt sikker på situationen i Latinamerika, skal man være på stedet, spørge sig for, bruge øjne, ører og kamera - og være forberedt på både negative og positive overraskelser...

Bedste hilsner


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak