Målfast sporplan Kh? (Generelt)

af 1993matias ⌂ @, KH, søndag 17. november, 2019, 11:23 (547 dage siden) @ Frank Poulsen

BAHH er et meget tysk "spil". Det er ligesom en sandkasse. Man får nogle byggeklodser, som repræsenterer noget - et lige spor, et krumt spor, et stoppested, rangerpunkt, signal, kontakt, etc. Med de byggeklodser kan man så bygge noget, der ligner en rigtig jernbane:

[image]

Her har nogen bygget Dresden Hbf i BAHN med regionaltog, ICE og byggeplads.

Man kan så give togene en rute, hvor sporskifterne vælger retning baseret på ruten, der findes mulighed for at lade afgange fra et holdepunkt følge en køreplan, osv.
I teorien er det muligt at simulere den rigtige jernbane 100% med rangering, stammebyt og maskinløb, men det er rigtig kompliceret.

Man styrer ikke signaler eller tog direkte, men man laver derimod en slags regelsæt, som togene så følger f.eks. skifter signaler på baggrund af passerende tog, kontakter og andet. Man kan vel kalde det en slags "tog-programmering".

--
Mvh Matias Lq
www.tognål.dk - danske slipsenåle og pins med MY, EA, EB, MZ, MA, ME og TME, IC3, IR4, IC4, S-tog SA og MM, Y-tog, Lint 41, IC2 samt fem veterantog


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen