Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Niveaufri udfletning Vigerslev (Generelt)

af Claus Nielsen, 17/11 2019, 15:20 (1614 dage siden)

Fredag blev skæring 28a/b installeret i Vigerslev. Skæringen er en del af den niveaufri udfletning mellem banen til Ringsted og banen til lufthavnen/Øresundsbroen. Jeg besøgte arbejdspladsen et par gange i løbet af dagen og fulgte ilægningen.

Maskinerne blev startet op lidt i 6 efter at et kørestrømshold var vendt til bage til pladsen og kørt af sporet med deres Huddig.

[image]
Kørekranen 'Ruth' er vækket til live, der bakses med løfteåget, mens landmålerne stiller totalstationen op.


[image]
Løfteåget er kommet på plads, første del af skæringen løftes fra beddingen ved siden af sporet. Skæring 28a/b er leveret i tre elementer, mens den Aarsleff Rail lagde i ved Snoghøj sidste efterår blev leveret i fem elementer.


[image]
På grund af elementernes relativt høje vægt, skulle der en del mellemløft til, før første element kom på plads. I baggrunden ses viadukten for Gl. Køge Landevej.


[image]
Med første element på plads var det midterstykkets tur. Her er 'Ruth' på vej for at hente elementet, der allerede er forsynet med drev.


[image]
Inden løftet skulle kørekranen dog lige tankes op. Liebherr-maskine 70226 løfter brændstofcontaineren op i bekvem arbejdshøjde.


[image]
Trafikken blev lystigt afviklet i nabosporene og et stort antal tog passerede igennem dagen arbejdsholdet. Her passerer Hector Rail 241.006 'Calrissian' med et kort vestgående godstog.


[image]
Midterstykket er næsten på plads. De sidste justeringer tager lidt tid, da en præcis placering er helt essentiel. DSB IC3 MFB 5294 passerer arbejdsstedet.


[image]
Alle tre elementer er på plads og arbejdslasket. Nu udlægger kørekranen i samarbejde med en skinnekørende gravemaskine sportilslutningerne. Imens passerer endnu et godstog, denne gang østgående og fremført af Green Cargo Br 5333.


Arbejdsdagen sluttede ved 16-tiden, hvor holdet, der for en stor dels vedkommende bestod af folk fra Aarsleff Rails jyske afdeling kunne drage hjemad på weekend.

Jeg håber ikke mine beretninger fra hverdagen på jernbanen trætter forummets medlemmer. Det er korte og lidt faktuelle beretninger uden visionære betragtninger og gisninger. Stille og rolig hverdag med fokus på at få tingene til at fungere.

Mvh
Claus N


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak