Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

København - Prag omkring 1965 - 1967 (Generelt)

af Peter Christensen, 23/11 2019, 09:12 (1588 dage siden) @ hhvj

Jeg tænker du kan være ankommet til Berlin FriedrichStrasse, som var en station der var delt mellem vest og øst. Læs mere her: https://de.wikipedia.org/wiki/Bahnhof_Berlin_Friedrichstra%C3%9Fe

Om du herfra er blevet sendt ud på en gå-tur langs jernbanens videre rute ind i Øst-Berlin for evt. at gå til Hackescher Markt, 1. station på ruten, eller Alexanderplatz, 2. station på ruten er gætterier.

Rigtig, men det er altså ikke en kort gåtur (medmindre tidsfornemmelsen har spillet et puds). Hackescher Mark - måske, men næppe hele vejen til Alexanderplatz for der er vel henad 1,5-2 km. (been there, done that)
Nedenstående link giver en oversigt over mulighederne (forudsat at kortet er nogenlunde korrekt).
U - S Bahn Ost Berlin
Lad os sætte at gruppen er ankommet til Friedrichstrasse - ganske sandsynligt da det var overgangen.
Herefter kunne man smutte til enten Berlin Hauptbahnhof (kendt som Ostbahnhof i dag) eller Berlin Lichtenberg.
Begge steder er "kendt" for at have forbindelser videre ud blandt de socialistiske broderlander - men jeg har ikke køreplaner mm. til at rode nærmere med hvilken banegård, det kunne være.
I tilfælde af Lichtenberg, så syntes det som om at der skulle skiftes på Alexanderplatz og det kan forklare gåturen, men ikke parken (der er sq ikke mange træer i det område).
Skulle vejen falde til Berlin og er man lidt trafikgal, så kan en smut til Nordbahnhof anbefales. Der er en del fotos og trafikkort, som viser forholdene for U- og S-bahn med fokus på forholdene mens berlinmuren stod. At Bernauer Strasse - med en stort stump berlinmur - er lige i nærheden kan jo bruges som undskyldning for at slæbe evt. vrangvillige familliemedlemmer den vej rundt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak