Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kystbanen køreplan 2020 er udkommet (Generelt)

af KKLD, 23/11 2019, 11:29 (1615 dage siden)

Hej Alle,

Nu er køreplanen udkommet:
https://www.dsb.dk/trafikinformation/koreplaner/koreplaner-strakningskoreplaner-pdf/
https://www.bane.dk/da/Jernbanevirksomhed/Kapacitet/Tjenestekoereplaner

Det fik mig til at tænke på hvad forskellen bliver i fremtiden. Jeg har dog ikke kunnet finde en nem oversigt over forskellen så jeg har lavet mit eget overblik.
Sig endelig til, hvis jeg har lavet fejl i det.
[image]

Så vidt jeg kan se er der en forringelse for alle 13 stationer om aftenen.
Hvis vi ser bort fra aftenkøreplanen er der en forringelse for København H, Nørreport, Østerport, Hellerup, Klampenborg, Skodsborg, Vedvæk, Rungsted Kyst og Kokkedal. Altså 7 stationer.
Til gengæld er der bedre betjening for Helsingør, Snekkersten og Espergærde i dagstimerne (myldretid uændret med undtagelse af Snekkersten som fra den nye køreplan mister myldretidstoget som til gengæld stopper i Hellerup). Altså 3 stationer.

Udover at der vil være færre afgange, så vil togene ikke længere vil køre til lufthavnen/Sverige og i stedet mod Roskilde/Køge Nord, hvilket både kan være positivt og negativt. Men så vidt jeg kan læse i aviserne så er der mange som gerne vil til lufthavnen/Sverige.

Lige nu er der mellem København H-Hellerup 9 og 11 minutter mellem togene. Det kommer vel til at blive umuligt når det fremover bliver bygget op på tog hvert 30/15 minut? Det er vel også en forringelse.

Jeg går ud fra, at der fortsat vil køre nattog hver time fredag og lørdag nat som der plejer.

Der har været tale om at der skal køres flere s-tog om aftenen og også inden nattog. I det lys kommer Kystbanen til at være endnu dårligere betjent end mange andre stationer i landet.
Link: https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?mode=thread&id=143517

Samlet set ser jeg det som en forringelse. De eneste som vinder er dem fra Helsingør, Snekkersten og Espergærde der rejser i dagstimerne (myldretid og aften ekskluderet).

Ret mig hvis jeg har misforstået hvordan det kommet til at blive.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak