Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fly-over i Vigerslev (Generelt)

af Claus Nielsen, 25/11 2019, 13:47 (1586 dage siden)

Jeg har i det sidste halve år besøgt fly-overen i Vigerslev et par gange. Fly-overen fører banen til lufthavnen over København-Ringstedbanens indføring til Ny Ellebjerg station. Bro og ramper er udført af Per Aarsleff A/S, mens Aarsleff Rail A/S har udført spor- og kørestrømsanlæg. Jeg har besøgt stedet før og mine mobilbilleder fra juni 2018 har været vist her.

Da området er lidt svært at bese uden det, der i gamle dage kaldtes 'tjenesteligt ærinde', har jeg samlet 7 billeder, der på forskellige tidspunkter viser fly-overen. Forestil jer en vandring fra Vigerslev Godsplads mod øst ad spor og kabelkasselåg:
[image]
I slutningen af maj er DB Cargo 185 337-0 på vej østpå med et godstog. Vi ser tilbage mod Vigerslev Godsplads.


[image]
Lidt senere gemte kameraet dette billede af fly-overen set fra Vigerslev-enden. På dette tidspunkt var sporet over fly-overen endnu under anlæg.


[image]
8. juni var en lun aften og jeg er her kommet op ad rampen til broen, der fører banen over Vigerslev Alle. Vigerslev Alle Station ses til venstre og det gamle grønttorvsområde ses til højre - allerede delvist genbebygget. Mens sporet er bygget og ballasteret, mangler der på dette tidspunkt stadig en del arbejde med kørestrømsanlægget.


[image]
Sommeren er forbi nu og vi ser i november fra toppen af fly-overen tilbage mod Vigerslev Godsplads. Indsporingskonstruktionen ses tydeligt klipset på hver anden svelle mellem køreskinnerne. I dette indlæg har jeg vist hvor sporrammerne blev bygget og de to typer sveller, der brugtes til rammerne.


[image]
Skinneudtrækket midt på broen er godt forsynet med potentialudligningskabler. Her set mod Vigerslev Gods.


[image]
Så går det ned ad mod Ny Ellebjerg. Midt i billedet står en to-akslet Aarsleff Rail-vogn, mens et tog passerer på vej mod øst. Overføringen i baggrunden er Gl. Køge Landevej.


[image]
Vi slutter turen over fly-overen ved skæring 28a/b nær Ny Ellebjerg, hvor vi ser mod Vigerslev. Det er dog begrænset hvad vi kan se af rampen, da der udføres arbejde på skæringen. Som på første billede passerer et DB Cargo-tog. Denne gang fremført af 185 321-4.

Tak for at følge med på turen. Mon ikke det er ved at være sidste gang, jeg viser billeder fra den del af jernbanedanmark? Jeg må søge nye jagtmarker.

Mvh
Claus N


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak