Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Arriva går grinende hen i banken!!!!!!! (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 25/11 2019, 16:41 (1607 dage siden) @ Poul Brandt

3. Finansiering af materiel 2020-2030
I 2020 er materiellet i gennemsnit 15 år gammelt og dermed nedskrevet til ca. 750 mio. kr.

Som bekendt er renten faldet meget de sidste 5 år, så det vil være rimeligt at regne med at Arrivas finansieringsomkostninger nu er lavere. Antages at deres rente er 5%, vil Arrivas finansieringsudgift nu være ca. 38 mio.kr. pr. år.

Jo ældre materiellet er, jo højere er vedligeholdelsesomkostningerne og de omkostninger bliver kun højere og højere, jo ældre materiellet er.

Udgifterne til bl.a. diesel er også højere ved ældre materiel, da nyt materiel altid er mere økonomisk. Man kan derfor ikke alene kigge på finansieringsomkostningerne, når Arriva's kontrakt skal bedømmes, der er mange andre parametre, der skal indgå.

Arriva kan selvfølgelig spare på vedligeholdet at materiellet, men det skal jo stadig have en sådan standard, at det modsvarer den nedskrevne værdi, ellers vil regnskabet være misvisende. Besparelser på vedligeholdet er udelukkende en fordel, hvis den pågældende materieltype står foran en udrangering, ellers spares der kun op til en stor regningen efterfølgende, men man kan selvfølgelig spekulerer i, om den ikke først vil falde, når Arriva er solgt...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak