Batteritog i Danmark fra slutningen af 2020 (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, lørdag 30. november, 2019, 13:57 (327 dage siden) @ andersj


I øvrigt skal der så nu laves testkørsler med batteritog - ved nogen i dette forum om man i Kiel lavede testkørsler, inden de bestilte deres 55 togsæt?

Ingen af de tre tyeke delstater, der nu har skrevet kontrakter på køb af batteritog har gennemført prøvekørsler forud for beslutningen herom. Heller ikke nogle af de tre aktuelle udbud fra andre tyske delstater på batteritog har kørt prøvekørsler forinden. Heller ikke SNCF forud for de franske projekter..

Der er dog for statsmidler og i samarbejde med de tyske regioner udviklet batteritog (Bombardier) og Hydrogentog (Alstom), ud fra ideen om, at delstaterne således har adgang til den information om teknikken, som de måtte have brug for. Senere har både Stadler og Siemens som bekendt også lavet batteri-testtog.

Typisk vil baner/delstater/trafikkøbere/materielkøbere, der overvejer køb af emissionsfrie tog komme fordi og få præsenteret de forskellige leverandøres testtog. Således har Midtjyske Jernbaner været ude at trille med både Stadlers og Bombardiers batteritog i Berlin, og de tager også til Østrig og prøver Siemens tog inden jul.

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen