Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hemmelige sovjetiske kort over danske jernbaner (Generelt)

af UTJ, 3/12 2019, 09:47 (1578 dage siden) @ Steff

Vi har desværre ikke lært en s..... og det vælter om end endnu mere ud med informationer som ikke er nødvendige for almindelige mennesker f.eks. ud fra devisen "at jeg har ret til", "jeg vil vide", "vi bør nok orientere ellers..." etc. Og så fortæller vi jo alt, deler alt + lidt mere på de sociale midler. Det er bare med at stikke antennen op hvis man ønsker at vide noget.

Det var meget mere besværligt førhen, men "problemet" nu er ikke at der bliver lukket mere information ud, men at den "udslippene" i princippet kan læses på hele kloden. Før krævede det en udsendt der interviewede i landsbyen on site. Nu fotograferes alt også oppefra og det kræver et tag at holde på hemmeligheder mht fysiske genstande.

Videndeling og "unødvendig viden" er nødvendig for innovation, i det små og i det store. Problemet pt er nok at frygten giver blinde vinkler de forkerte steder, formentlig på grund af den voldsomme "informationsstrøm" alle bliver udsat for, og som ikke rummer tid til reflektion, førend nætse batch banker på.

Det er her den vidunderlige disciplin desinformation kommer ind i billedet, for det er altså meget andet end "fake news", der som begreb desværre overskygger analysen af hvordan man slører og hvordan andre slører såkaldte sandheder. Det handler om meget andet end "news". Overload af såkaldt information er også en måde at drukne sager og oplysninger.

"vi bør nok orientere ellers..." etc. jo, vort hjemlige jernbaneselskab opererer en sand psyops mod politikerne og offentligheden. Sekunderet af Banedanmark som tilfældigvis nok hidtil ikke har været ligeså succesfuld.

Jeg synes fortsat den bedste lærebog i dette emne er den lidt gamle "Sunzi Bingfa" som fås i næsten enhver boghandel (The Art of War) - og jo, kan man vinde krigen uden at løsne et skud har man gjort en elegant manøvre ;-)

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak