Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Har jernbane i DK en fremtid?? (Trafikpolitik)

af gaest, 7/12 2019, 04:41 (1574 dage siden) @ Pyloriis

Jernbanen har ingen fremtid i DK. Vil rød blok have folk til at tage toget? nej de vil have dem ud at køre med DSB! Alt for mange tiltag er lavet under hensyn til statsvirksomheden DSB, og ikke dem der skal bruge offentlig trafik. Offentlig trafik er ikke bare DSB men også trafikselskaberne. Koordineringen mellem dem og DSB kunne være bedre...

Så er der skinnenettet. Det ligger hvor det blev lagt, mestendels for over 100 år siden, med en linjeføring der var baseret på den tids behov. Man flytter ikke lige en jernbane, og sværere bliver det efterhånden som jernbanen indkapsler sig i al mulig dyr teknologi der binder den endnu mere, og forringer konkurrenceevnen. ATC betød en betydelig nedgang i den indenlandske godstrafik, og jeg kunnne forestille mig at ERTMS tager livet af resten.

Visionerne rækker ikke langt. Allerhøjst en valgperiode, og hvor mange Transportministre har vi haft der har siddet hele valgperioden? Transportministeriet er en gennemgangslejr, og man er meget til korte løsninger.

Timemodellen betyder store investeringer der egentlig ikke giver meget mere end nogle minutter hist og her. Men det er sikkert godt for DSB... Timemodellen bliver en meget sårbar løsning, så det der med at man kan komme fra A til B og alt det der bliver desværre kun noget der kommer til at kunne lade sig gøre på de få dage hvor alt fungerer. Pendlerne vil have noget der virker hver dag. Her vil biltrafikken på sigt vinde, idet vejnettet ikke er indkapslet i dyr teknologi indkøbt efter "offentlige" principper (vi behøver ikke at have bevis for at det virker, vi køber det bare). Er det hensigtsmæssigt udformet og er kapaciteten til stede vil det også fungere. Det går ikke totalt i stå fordi nogen har gravet et kabel i den anden ende af landet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak