Opdatering af ERTMS har skabt ustabil togdrift i Nordjylland (Generelt)

af andersj, Nordjylland, fredag 13. december, 2019, 22:12 (75 dage siden)

I slutningen af oktober blev der gennemførte Thales en softwareopdatering af ERTMS på teststrækningen mellem Lindholm og Frederikshavn. Den opdatering skabte et problem hvor forskellige sporskifter mister forbindelsen med systemet, og manuelt skal "genstartes" i marken. Siden har der dagligt være massive forsinkelser og aflysninger hos Nordjyske Jernbaner på samtlige strækninger.

Nordjyske Stiftstidende skriver her til aften at Nordjyske Jernbaner har måtte aflyse 150 afgange og i mandags gik der 4 timer før driften på Frederikshavn station kunne startes op. Ad-hoc togbusser og rejsetidsgaranti må Nordjyske Jernbaner selv finansiere, selvom de intet kan stille op overfor problemerne der opstår på vilkårlige sporskifter på vilkårlige tidspunkter.
Inden opdateringen havde man opnået en rettidighed på 98% med ERTMS, og Banedanmark meddeler at opdateringen ikke kan rulles tilbage. Der vil desuden gå mindst 8 uger endnu inden fejlen rettes.

Det var ikke muligt for Nordjyske Stiftstidende at få svar fra Banedanmark, så derfor stammer ovenstående fra Nordjyske Jernbaners direktør Peter Hvilshøj.

Banedanmark offentliggjorde denne pressemeddelelse i sidste uge om problemerne: https://www.bane.dk/Presse/Pressemeddelelser/Fejl-i-software-til-sporskifter-forsinker-...

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen