Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Opdatering af ERTMS har skabt ustabil togdrift i Nordjylland (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 13/12 2019, 22:39 (1594 dage siden) @ kme

I slutningen af oktober blev der gennemførte Thales en softwareopdatering af ERTMS på teststrækningen mellem Lindholm og Frederikshavn. Den opdatering skabte et problem hvor forskellige sporskifter mister forbindelsen med systemet, og manuelt skal "genstartes" i marken. Siden har der dagligt være massive forsinkelser og aflysninger hos Nordjyske Jernbaner på samtlige strækninger.


Så skal Thales vel gribe dybt i lommer og betale dagbøder? Det er dem der har installeret defekt software.

Thales har vel allerede nået det maksimale dagbøde niveau, så incitamentet for at få fejlen rettet før end om 8 uger er nok ikke så stor...

Det virker bare ikke professionelt, at en leverandør som Thales, som efter sigende skulle have bedre styr på opgaven end Alstom, får installeret et stykke fejlbehæftet software, som åbenbart ikke var testet ordentlig igennem og som det efterfølgende ikke er muligt at rulle tilbage - det virker ikke videre gennemført.

Man kan så 'glæde' sig over, at der indtil videre kun får konsekvenser i Nordjylland når Thales roder med softwaren, men om føje år vil et tilsvarende stykke fejlbehæftet software, kunne lægge jernbanen ned i flere uger i et ret stort område - det skal nok skaffe flere kunder til banerne.

Ultimativt så opnår ERTMS/CBTB af få fjernet de sidste kunder fra jernbanen - for en mere stabil drift end med de gamle systemer, har vi endnu til gode at se :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964
Skive - Vestsalling Jernbane 1924 - 1964

Dette hæfte på 32 sider om Vestsallingbanen blev udgivet af Jernbanehistorisk Selskab i 1964 i anledning af banens 40 års jubilæum. I hæftet fortælles om banens forhistorie, anlæg, drift, stationer rullende materiel, nedlæggelsen osv.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak