Transportminister vil have nattog til lufthavnen – ikke Købe (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, torsdag 02. januar, 2020, 13:50 (302 dage siden) @ bengt


En låst artikel. Vad står att läsa?

Det konkrete er primært, at Ministeren vil lade DSB og Ministeriet (dvs nok DSB, BDK og Trafikstyrelsen) "stå til rådighed" for de svenske analyser om nattog fra Sverige til Kontinentet, hhv. ÖBBs erklærede mål, om at forlænge nattogene fra Hamburg til Malmø på sigt.

Da DSB har "nok at se til" vil han ikke bede DSB om at undersøge markedet for nattogsmateriel og lignende.

Reelt er BDK og Trafikstyrelsen i forvejen "forpligtede" til at svare på henvendelser fra udlandet, så det nye er, at Ministeren også gerne vil have DSB ind i analyserne, for at se om det giver mening ift. salgskanaler, tog- og lokomotivpersonale og evt. lokomotiver.

Derudover en række betragtninger om at nattog skal betjenes fra Københavns Lufthavn, Kastrup og ikke København H, men sådanne ideer kan han jo kun få indflydelse på, hvis han vil betale for kørslen med nattog- og det er vist ikke planen....

Man kan dog godt tolke Ministerens melding som en reel åbning for at DSB kan stille licens, lokomotiver og personale til at videreføre ÖBBs nattogkoncept til København, og dermed mindske ÖBBs omkostninger og risici dermed. Det er ganske positivt.

/Lssse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen