Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Det er vist 30 år siden IC3 blev sat i drift (Generelt)

af OHJDL39, 13/1 2020, 20:34 (1536 dage siden) @ Henrik Hansen


Litra ET (Øresundstoget) er også rigtig behageligt at køre med, det føles ikke som et regionaltog, men det skal vi nok takke Svenskerne for, da de kører nogle lange strækninger i Sverige, ellers ville det nok være som ER hvis kun DSB skulle bestemme.

Det har du ret i. Hvis man kan forestille sig en ET med bedre sæder, så var vi rigtig godt kørende. Plus at man så kunne køre i både Danmark og Sverige (og Tyskland hvis man installerede PZB). Så var her også et oplagt tog til IC 3xx...:-)


Litra ER er ikke et dårligt tog, men det er altså komfortmæssigt ikke andet end et regionaltog som DSB benytter i fjerntrafikken, dårlige sæder og ringe sædeafstand får det ikke til at føles som et fjerntog. Rent teknisk er litra ER udmærket, men nye sæder ville gøre underværker, når man nu vil benytte dem som fjerntog.

Jeg er meget enig. Det er tydeligt, at der ikke er gjort så meget for at omdanne det til et fjerntog udover at de har vendt nogle stole rundt og derved skabt nogle sædegrupper med bord imellem, samt opsat elektronisk pladsreservationssystem. Men det er stadig regionaltogs-sæder og i øvrigt også et meget lille bord. Jeg har ikke så meget forstand på toget teknisk, men jeg synes klart at ET virker mere robust at køre med...:-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak