Havneholmen eller nyt forvirrende stationsnavn på M4? (Generelt)

af PD Hansen, søndag 26. januar, 2020, 20:47 (23 dage siden) @ Banemanden

Afgreningskammeret hedder HAH/Havneholmen, og det forvirrer lidt da den kommende station også skal hedde det, men har en anden forkortelse. Muligvis skal den bare hedde Holmen.


"Holmen" vil være et ret dårligt ændret navn for Havneholmen station.

Dels forbinder de fleste københavnere vel stadig Holmen med flådestationen af dette navn, og området deromkring. (Slots- og Kulturstyrelsen anfører: "'Holmen' er en fællesbetegnelse, der dækker Gammelholm, Nyholm, Frederiksholm, Dokøen, Arsenaløen, Bodenhoffs Plads og dokken på Christianshavn.") Dvs. et helt andet sted i byen, langt fra Havneholmen.

Dels findes også Sluseholmen station på M4. Og der er vel ingen grund til at skabe unødig ny forvirring.

Den bedste løsning for alle er vel at sælge stationsnavnet til Fisketorvet, der jo allerede også har købt en undertitel på Dybbølsbro. Og hvis det ikke lykkes, så beholde Havneholmen station.

Jeg håber ikke at Metroselskabet skaber tradition for fjollet navngivning, lige som "Universitetet" station på M1, der ikke lå ved KUA (pga. ændrede planer), og hvor navneændring var dyr og først blev gennemført 4 år efter åbningen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen