Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Havneholmen eller nyt forvirrende stationsnavn på M4? (Generelt)

af PD Hansen, 27/1 2020, 10:11 (1541 dage siden) @ mikedk2100

Udover de nævnte er der også Forum metrostation. Forum er også privatejet.
Angående Bella Center, så har det lagt navnt til Bellakvarteret. - https://bellakvarter.dk/


Det er sandt - og på S-banen har man Carlsberg, som i høj grad også er privat. Stoppet burde vel hedde Carlsberg Byen, hvis det skulle henvise til det nærliggende område med samme navn.

Movia/DOT har jo også et stoppested, der hedder Fisketorvet. Stoppestedet ved Ikea Taastrup hedder også netop Ikea. Og uden at vide det, så er det vel det samme ved City 2, Lyngby Storcenter, Rødovrecenteret osv.

Og ja, lige med Fisketorvet, så kunne man sagtens argumentere for, at stationen kommer til at ligge under Fisketorvet, når de udvider lige om lidt, hvorfor navnet ville være nærliggende ;)


Forum var på daværende tidspunkt også med væsentlige offentlige ejerandele.

Carlsberg har jo netop betalt.

Ikea Taastrup: ved det stoppested findes der måske ikke ret meget andet end Ikea? Og der er næppe den store kommercielle værdi i navnet på stoppestedet, da folk næppe er kommet forbi ved et tilfælde.

Frederiksberg station hedder ikke Frederiksberg-centret. Ørestad hedder ikke Fields. Kongens Nytorv hedder ikke Magasin (som i øvrigt betalte for kælder-indgangen, men måske ikke nok).

Når der er en kommerciel værdi, og stationen ligger i et område med andre rejsemål, kan jeg ikke se hvorfor navnet skulle foræres væk til rent private virksomheder.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg
Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om udviklingen og anvendelsen af fjerntog i Danmark og Norge med hovedvægten på lyntog og IC3-tog.

Læs mere

Jernbanebøger

Eventyrlige Rejseberetninger

Eventyrlige Rejseberetninger. Pris 170 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak