Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Førerløse eldrevne BRT til at erstatte Østbanen (Generelt)

af mpp, 29/1 2020, 15:59 (1548 dage siden) @ Frank Poulsen

100%

Det er lidt ligesom Hyperloop og Elon Musks tunnelide. Det lyder godt indtil man husker, at skinner er den mindste del af en jernbane og alle de øvrige ting (right of way, kryds, signalsystemer, osv) er nøjagtigt ens. Banen er givetvist rimeligt lige, men overstiger bremselængden sigtbarheden skal man være helt sikker på, at vejen er fri. Bremser man med meget mere end 1 m/s^2 som tog bliver stående passagerer væltet omkuld.

Skal man sikre, at banen ikke bliver brugt som cykelsti eller vej (og ej heller ved et uheld) skal man have den hegnet ind som flere er inde på. Skal man holde køreplanen i frostvejr og regnvejr skal man være meget sikker på underlaget, så man ikke skrider af vejen. Det er altså en fordel ved jernbaner at man kan køre med fuld fart uanset om det er regn eller sne, fordi man ikke skal bekymre sig om at skride af vejen eller at folk forveksler en jernbane med en cykelsti.

Så kan man sige at nogle af de her indvendinger nok vil fremgå af undersøgelsen, men det spilder vigtig politisk kapital. Vi har hørt om selvkørende biler i årevis alene fordi bilproducenterne ved, at det er den bedste mulighed de har for overhovedet at være en del af diskussionen om fremtidens transport. Det her er vand på deres mølle.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak