Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Mere gods på jernbanen - incitamenter (Trafikpolitik)

af P.Jensen, 30/1 2020, 09:48 (1542 dage siden) @ mpp

Jamen det er billigere på tog end på gummihjul fra Korsør til Fredericia.

Men det kommer ikke til at ske fordi distancen er for lille og afgangstiden for lastbiler indenfor Danmark er "hele tiden" og det kan toget ikke levere. Toget er for ufleksibelt på korte strækninger og alt, alt for langsomt.

Carlsberg udnytter at de ikke ønsker 30-50 lastbiler mellem Fredericia og Sjælland - det er billigere for dem fordi de kan samle et stort antal trailere / tog. De tager imod ordrer i kundeservice frem til ca. kl. 13.00 - distribution på Sjælland beregnes - fra 15.00 pakkes trailere, der er parat næste morgen i Høje Tåstrup. Chaufføren får sin rute og kører ud. Produkterne kræver ikke køl eller frys - er ikke letfordærvelige så transittid på 12-18 timer er i orden. 12-18 timer er i ikke acceptabelt ved distribution f.eks. fra Bilka centrallager i Brabrand og ud til supermarkederne.

P.Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak