Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB styrer mod undergang! (Generelt)

af andersj, Aalborg, 1/2 2020, 17:02 (1518 dage siden) @ OLL

Nåmen er det blevet på de næsten halvandet år, der er gået? Der er jo hverken kommet nye tog, styr på det nye signalsystem, de mange sporarbejder eller påbegyndt elektrificering siden. Og ja, renoveringen af togene blev også droppet.


To strækninger er kommet i drift med ETCS. Næstved-Køge er elektrificeret og Næstved-Vordingborg er igang. I marts starter elektrificeringen af Orehoved-Nykøbing F.


Mja, vi er ikke enige om definitionen af "styr på", "påbegyndt" og "afsluttet". Jeg giver mig, at Næstved-Vordingborgs elektrificering kan være påbegyndt siden september 2018. Men dengang var man allerede i gang med Næstved-Køge - om de er færdige (altså inkl. Næstved) ved jeg ikke, men det er ikke brugbart og derfor fløjtende ligegyldigt for passagererne, om Banedanmark mener de er færdige. At to strækninger langt om længe er kommet i drift med nyt signalsystem betyder heller ikke, at der er kommet styr på det. Foreløbig er det hele jo 9 år forsinket.

Så sent som for 5 uger siden blev et sporarbejde pludselig 3 måneder længere, så det er der heller ikke styr på.

Den renovering der er droppet var af rent kosmetisk karakter. Altså ikke noget der ville påvirke driftsstabiliteten.

Det er sandt. Overpissede gulve, aflåste toiletter og slidt interiør er også af rent kosmetisk karakter og påvirker ikke driften.

Og ja, den stakkels togfører er formentlig blevet fyret. Det er jo sådan systemet lukker kæften på kritiske røster.


Togføreren er indtrådt som medarbejderrepræsentant i DSB's bestyrelse den 8. marts 2019.


Endelig en god nyhed. Så må man da håbe, at resten af bestyrelsen også lytter til manden.


Hver gang et tog ankommet til et klargøringscenter kommer ISS personel på toget og gør det rent så hurtigt og effektivt de kan, men vender toget på meget kort tid, enten på grund af køreplanen eller forsinkelse, kan det være svært at nå det hele. Toiletter bliver rengjort, det kan jeg bevidne, men det sgu lidt svært at holde dem rene midt under kørslen, hvor der er nogle som er dårlige til at ramme toilettet eller bare syntes det er sjovt.

Desuden rengøres toiletterne undervejs mellem Fredericia og Odense på hverdage: Video

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
DSB Q339

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak