Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Dänemark - den syttende delstat (Generelt)

af ArveprinsKnud, 2/2 2020, 10:03 (1542 dage siden) @ Togbus

Prisen for at følge EUR men ikke være med er at man skal opfylde Finanspagtens krav og overopfylde en lille smule for at der er fuld tillid til DKK. I praksis betyder det at Danmark følger den tyske finanspolitik og det har man gjort siden den faste kronekurs i forhold til D-Marken i 1982 ovenpå Anker Jørgensens afgrundsfinanspolitik.

Sørgeligt, at vi som selvstændig nation skal tvinges til at være vasalstat for et land, der først stjal en tredjedel af vort rige og derefter besatte os i fem år. Fastkronekursen burde ophøre straks - så vi kan bestemme over VORES krone og VORES finanspolitik igen og kan devaluere, ligesom de gør i Sverige, Norge og Island.

Du nævner Anker Jørgensen som skræmmeeksempel, hvilket jeg i øvrigt ikke synes er helt fair. Anker var statsminister for snart 50 år siden, og det var en anden tid, hvor Socialdemokratiet var i lommen på fagbevægelsen. Anker var, til trods for manglende uddannelse, ikke dummere, end at han godt kunne se behovet for reformer. Det var også årsagen til at han som den eneste socialdemokratiske statsminister nogensinde frivilligt gik i regering med arvefjenden Venstre. Men igen og igen satte Lo-formanden Thomas Nielsen en stopper for Ankers projekter. Det var Thomas Nielsen, der med egne ord, sejrede af helvede til.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts


Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak