Salg i DSB-tog vender måske tilbage (Jernbanen i dag)

af andersj, Nordjylland, fredag 07. februar, 2020, 10:35 (50 dage siden) @ mikedk2100

Argh, lad os nu få en café-/kiosk-/restaurantvogn. De kan finde ud af det i vores nabolande. Hvor svært kan det være?


Jeg er enig. Svenskerne kan jo fx godt finde ud af at lave overskud på deres bistrovogne. Men det er måske en typisk dansk (DSB) ting, at danskerne er godt tilfredse med selv at tage deres kaffe med til en 5-timers køretur, ligesom fleksibilitet er vigtigere for DSB end rent faktisk at give passagererne på 1. klasse noget værdi for den ekstrapris de betaler (bedre sæder, mere benplads, enkeltsæder osv).

Merværdi for ekstraprisen på 1. klasse kan svenskerne også godt finde ud af, og om ikke andet, så kommer de vel til at køre med bedre service til folk mellem Danmarks største byer, når Banedanmark om mange, mange år får elektrificeret til Aarhus.

Mvh
Michael

Jeg tvivler på at SJ laver overskud med bistroerne, medmindre man bruger nogle finurlige regnemetoder. Hvis der skal gå hardcore økonomistyring i det, vil man også skulle indregne alternativomkostningerne. Altså ville man kunne tjene flere penge ved at have normale sæder på det areal som bistroen fylder?

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Der kommer flere tog
Der kommer flere tog
Pris 260,- kr.
 Læs mere 

DSB plakat 1950

DSB plakat 1950
DSB plakat 1950 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
ContecRail
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen