Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Talgo skal levere nye togvogne til DSB (Generelt)

af Rail, 9/2 2020, 15:25 (1531 dage siden) @ andersj

Er der nogen der har en ide om hvorfor vi skal vente til 2023 med de nye Talgo'er?
De nye EB kommer tidligere, og kan naturligvis trille runde med andre vogne indtil de kommer, men hvorfor har man ikke ønsket levering på ca samme tid.


Hvis DSB havde bestemt var de blevet leveret til December samtidigt med de første EB'er.

Men alting i Jernbaneverden tager længere tid end alle andre steder, måske kun overgået af flybranchen.


Men så skulle udbuddet også have været afsluttet for 1-2 år siden. "Hyldevarer" som Lint og Vectron kan leveres hurtigt, fordi produktionen hele tiden er igang.

Det der er sket er nok at Talgo under forhandlingerne har sagt at de kan levere dem billigere i 2023 fordi de så kan bygges i samme serie som dem til Deutsche Bahn. Så har DSB ændret udbudsmaterialet fra levering i 2022 til levering i 2023 og vupti.

Det er korrekt at DSB ændrede kravet til leveringstid efter forhandlingerne, men samtidigt blev der lagt en bonus ind hvis leverandørerne ville binde sig på hurtigere levering. Pga. de lavere omkostninger for nye vogne kontra en dobbeltkoblet IC4 giver dit gætværk ikke videre mening.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Gørlev Sukkerfabrik
Gørlev Sukkerfabrik

I 1911 stiftede en kreds af sjællandske landmænd Sukkerfabrikken Vestsjælland A/S. Her er historien om Gørlev Sukkerfabrik og det tilhørende omfattende banenet på over 87 kilometer smalspor, der blev befaret af 7 damplokomotiver og 7 diesellokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak