"Parallel" udbygning vedtaget (Jernbanen i dag)

af andersj @, Aalborg, mandag 10. februar, 2020, 21:44 (258 dage siden) @ Nordexpress

I Tyskland er Hamburg og Slesvig-Holsten netop blevet enige om udbygning af S-banen til Bad Oldesloe med færdiggørelse 2028 efter årelange overvejelser. Der er både tale om etablering af flere spor og - så vidt jeg forstår - at en del af persontrafikken dermed overføres til S-bane sporene på Hamburg Hbf. og dermed frigiver kapacitet på regional/fjerntogssporene.

Dermed udbygges kapaciteten alt i alt mellem Hamburg og Lübeck med mål 2028 til gavn for fugleflugtslinjen (hvis planlagte ny dobbeltspor ligger nord for Lübeck).

Beklager telegramstilen, det er hvad der lige er tid til.

Mellem Hamburg Hbf-Ahrensburg får S-togene (S4) to seperate spor og 10-minutters drift. Mellem Ahrensburg-Ahrensburg/Gartenholz bliver der et ekstra spor, hvorefter S-togene fletter ind på hovedstrækningen. Til Bargteheide bliver der 20-minutters drift og helt til Bad Oldesloe 60-minutters drift som stoptogene også har i dag. Bad Oldesloe har dog hurtigtogene med 30-minutters drift også.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen