Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvordan får man mere gods overpå banen? (Generelt)

af steenth, 11/2 2020, 18:25 (1529 dage siden) @ Pyloriis

Der er 5000 daglige lastbiler som kører i transit. Det giver et stort volumen bare med nogen af dem, hvis et tog kan nappe 35 trailere. De vil være oplagt med noget intermodal, hvis at jeg har forstået det korrekt. Kan man flytte trailere over på jernbanevogne på kombiterminalerne, eller skal der særligt udstyr til som særlige kraner? Findes der kraner eller andre maskiner som kan løfte/flytte sættevogne over på jernbanevogne uden at sættevognene er designet til det, eller skal vi have et dansk system, hvor at terminalerne ved grænserne har det samme system? Det drejer sig om Hirtshals, Frederikshavn, Padborg, Fehmern og et ved Øresund.

Lastbil med trailer kører direkte op på godsvognen. Det som kaldes en rullende landevej.
Når der er kommet 30-35 lastvogne på kører toget.

Du dømmer. Rullende landevej er en niche. Det fungere kun med tvang... Dvs sætte begrænser på.... Østrig og Schweiz har gjort det - desværre. Det er en meget dårlig løsning....

Fra Padborg til Hjørring. Så kan de selv køre til enten Hirtshals eller Frederikshavn.
Tilsvarende fra Nykøbing F. Her kan lastbiæer ankomme og afgå i forhoæd til Gedser respektive Rødby.
Sættes af eller køres på i Kastrup og tager så turen over øresundsbroen selv.

Det total ineffektiv.... en lastbil skal helst kører på vejen til/fra en terminal, så det kan sendes med toget. Der skal også løn til en chauffør, hvis lastbilen skal med toget. Men gods har det bedst på banen, hvis det er på banen det meste af vejen fra afsendt til aftager... som fx trailere og veksellad.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak