enkelt svar (Generelt)

af shipmik, fredag 14. februar, 2020, 00:19 (337 dage siden) @ Jens Hansen

Der kommer ikke mere gods på banen af et par simple grunde. Jernbanen kan ikke levere godset, der hvor modtageren har brug for det (nogle få undtagelser: biler i Vamdrup, tagplader, råvarer til Cheminova). Resten af landet er en ørken for levering af jernbanegods. Eksempelvis skal en produktionsvirksomhed i Ringkøbing hente godset på stationen og omlæsse til en lastbil til den egentlige fabriksgrund... glem det.
Jernbanen har nøjagtig det samme problem som coasterne - de små fragtskibe - alle produktionsvirksomheder er væk fra havnene til fordel for boliger mv. Og en coaster med gods til en virksomhed i f.eks. Hasselager kræver et par lastbiler eller to fra Aarhus små 10-12 km. væk. Helt håbløs.
Uanset politiske skåltaler og luftige hensigter så er det jo dem, der jager virksomhederne væk fra havnene eller jernbanestationerne og ud af byen til de særlige områder for industri... og der er kun lastbiler, der er interessante.

Og det kan næppe ændres med hucky-pack, mere tilskud eller andre politiske tiltag. Markedet råder...


Bent Mikkelsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen