Test af batteritog skal ske fra 1. august (Generelt)

af pjl, fredag 14. februar, 2020, 11:46 (223 dage siden) @ Gæst1

Danmark er udover de igangværende tests i Østrig og Tyskland, det eneste land der vil gennemføre testkørsler. Til gengæld kan ingen af de eksisterende testtog formentlig lade via 25 kV uden ombygning...

Sverige, Norge, Frankrig, Tyskland og Østrig er i udbud på at anskaffe batteritog (Frankrig og Tyskland også på hydrogentog).

Der vil næppe ved testkørsler i Danmark fremkomme noget nyt, som man ikke allerede ved, og man kan godt frygte at leverandørerne hellere vil køre tests og demonstrationskørsler i de lande, der forventer at anskaffe 4.000 batteritog de næste ti år, end i et land der måske vil købe 150 stk engang.

Ja og nej, der er sandsynligvis en rigtig god markedsføringsværdi i at have et positivt forløb i Danmark, hvor vindmøller og solceller er så udbredt - at kunne lave historien om 100% grøn/bæredygtig transport vil få enhver marketingafdeling til at gnide sig i hænderne. Desuden er der i Danmark også mulighed for at få gode erfaringer med energisystemet og hvordan løsningerne indvirker på dette - det tror jeg er væsentligt mere besværligt at få i Tyskland og Frankrig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen