Lokalbaner hele vejen til København? (Trafikpolitik)

af mpp, fredag 14. februar, 2020, 13:36 (422 dage siden) @ RasmusR

Der er tre udfordringer: køreplansbindinger, teknik og perronhøjder. De første to ting kunne man nok finde ud af, men når den ene bane er lavet til 55 cm perronhøjde og den anden til 98, så er det svært med tog der kører igennem. Man kunne måske lade togene fra Gilleleje køre igennem i Helsingør – der vil man så have et tog der enten er for lille til at køre på Kystbanen eller for stort til at køre Gilleleje–Helsingør med mindre man opformerer i Helsingør.

Man kunne måske forestille sig en ny bane fra Helsingør til København ifm en HH-tunnel, så kapaciteten på Kystbanen ikke bliver brugt op og tog fra København til Sverige kan komme hurtigere frem. Med sådan en bane kunne man givetvist få lokaltogene kørt igennem til København, da man i alle tilfælde ville skulle have forskellige tog til at køre på den for at få forretningscasen til at gå op for banen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen