Lokalbaner hele vejen til København? (Trafikpolitik)

af mikedk2100, søndag 16. februar, 2020, 15:34 (385 dage siden) @ ThomasTT

Skift er en dårlig ting og egentlige "midtvejsskift" nærmest katastrofale. Hvis man kun kunne køre aarhus-kbh med skift i odense ville passagertallet falde voldsomt. Se på hvordan det fungerer i praksis. Det er ikke 3-5 minutter uanset køreplanerne. De fleste begynder gerne at pakke ting sammen 10 minutter før de skl forlade toget, og inden da har de jævnligt tjekket tiden. Hele turen er sådan set delvist forstyrret og selve skiftet fra de gør klar til at forlade det første tog og tl de er på plads i det næste er måske en halv time. Og det er endda den mest irriterende halve time på turen, fordi tiden ikke er deres egen.

Det gør det jo heller ikke bedre, at vi som passagerer ikke kan regne med, at toget "bare" holder på modsatte side af perronen. Vi kan heller ikke regne med, at toget venter, hvis det tog vi kommer med er forsinket - og så er det jo klart vi stresser, pakker sammen i god tid, står og vil ud af samme dør nær trappen (hvis vi nu skal skifte perron) osv. Samtidig er der mindre tid at skifte i, for vi skal jo være i det andet tog 1 minut før afgangstid.

Jeg tror fx ikke det ville være et problem - i en overgangsfase - at skulle skifte i Fredericia mellem el-tog og dieseltog, når man kører mellem København og Aarhus/Aalborg. Hvis bare vi kunne regne med ovenstående. Der er jo alligevel 5-10 minutters ophold i Fredericia.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Motordriftens indførelse ved DSB
Motordriftens indførelse ved DSB

I Vingehjulet 1951 nr. 2 har vi fundet denne artikel, der beskriver nogle af de genvordigheder, DSB havde med den første motorvogn ´Hønen´ i 1923 til MR-vognene der blev bygget af A/S Frichs og A/S Scandia i fællesskab.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen