Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny hjemmeside om potentialet i S-togene (Generelt)

af Niels Bak, 16/2 2020, 21:44 (1529 dage siden) @ Steen Koefoed

Dejligt forfriskende indspark.
Uden at gå ind i detaljerne, så er det så godt, at nogen sætter sig ud over den kommunegrænsetænkning, som i alt for høj grad har præget trafik-planlægningen i København de sidste par årtier. Københavns Kommune, med Frederiksberg i bivogn, har tænkt i metro "inden for voldene" og omegnskommunerne har så reageret med letbaneprojektet og deres ringbyvision. Alle projekter, som i sig selv er hæderlige, især set ift. helt lokale behov, men som med undtagelse af metroen til lufthavnen er tænkt alt for lidt i forhold til at løse de regionale trafikbehov i hovedstadsområdet som sådan.
Og det er så desværre også problemet for projektet her - det er politisk forældreløst. Der mangler en regional myndighed, som har nogen muskler at gøre godt med (Region H er ikke planlægningsmyndighed, har ikke egne indtægter og har det meste af deres bevilling bundet i sundhedssektoren), og for trafikpolitikerne på landsplan er det for lokalt til at være mærkesag (måske med undtagelse af Enhedslisten og Alternativet, som har langt hovedparten af deres vælgere i hovedstaden).
Når det gælder kommunerne, så har de generelt svært ved at bakke op om projekter, hvor gravearbejdet foregår uden for kommunegrænsen og politikerne i Københavns Kommune har kun deres helt egen metro i hovedet. Eneste undtagelse blandt kommunerne ville måske være Hvidovre, hvis ellers Avedøre Holme-grenen bygges på - for de andre er der ikke nok bykonge-værdi i det - kun værdi for borgerne...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak