Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jernbane-fagfolk advarer: Sidste udkald for toget (Generelt)

af ThomasTT, 17/2 2020, 11:06 (1523 dage siden) @ hummel_62

Hovedet lige på sømmet. Man kunne håbe det fik en effekt, når det kommer fra fagfolk, men jeg tvivler.

Deres forslag er grundlæggende et opgør med den politiske kultur, og det bliver ikke nemt. Kaos-kulturen, hvor tilfældige projekter og ideer promoverees og undersøges isoleret, er til stor skade for jernbanen ift vejene. Når et motorvejsstykke omkring silkeborg forsinkes i 10-20 år er det nærmest ligemeget. Bilisterne kan bare køres af og på. Hvis banen ikke kan koordinere signalprojekter, nye tog og el til Aarhus, så falder det hele sammen.

Så er der ikke penge til en flyover ved ringsted, men i længden bliver det nok dyrere. En ny transportminister vil pludselig bruge millioner på at undersøge asfaltering af en bane.togfonden er i princippet vedtaget, men udføres ikke. Er det overhovedet muligt at organisere el til Aarhus? Senest er det vist udsat til 2026, medmindre jeg ikke har fulgt med. Det bliver nok snart sat til 2035 eller 2042.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak