Er disse master jernbanerelateret? (Generelt)

af gaest, torsdag 20. februar, 2020, 07:34 (40 dage siden) @ Bobdyret

Måske der kommer flere bud?

Christof

Jeg spurgte engang, ved nogle lignende Master, der stod imellem Arden og Hobro.
Så vidt jeg husker, var svaret noget med, at der hang gamle telegraf ledninger langs sporet imellem byerne, og det var for at beskytte dem, fra nedfaldne el-ledninger der hang på tværs af sporet. (ikke kørestrøm)

Hilsen
Bo

Ja, de stod der hvor jernbanenes telegrafledninger gik under højspændingsledninger(ikke kørestrøm), med det formål at fange en bristet telegrafledning i at smælde op og få kontakt med højspændingen. De kan ikke fange nefaldne højspændingsledninger, men derimod banens telgrafledninger hvis de begynder at blafre ved et brud. Jeg har en gang spurgt en banemester om hvorfor det var sådan og svaret var at hvis højspændingsledningen brister så er det forsyningsselskabets hovedpine og DSB (ja det var dengang) kunne blot kræve er statning. Menved brud på en telegrafledning ville følgeskader være DSBs ansvar og derfor disse sikkerhedsforanstaltninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen