"Så kører karnevalstoget til Østrig og Venedig" (Generelt)

af Niels Bak, fredag 21. februar, 2020, 16:12 (247 dage siden) @ mikedk2100

Det vil nok komme lidt bag på DN’s chefredaktør, der tweeter om projektet, fx her (med vognene på vej til Sverige)

https://twitter.com/pwolodarski/status/1230412067422769153

Og her

https://twitter.com/pwolodarski/status/1230514810368020482


Jeg forstår nu godt tvivlen, for det er da vist første gang nogensinde, at et personførende tog får lov at køre gennem Danmark. Ikke engang da Orientekspressen var på besøg i 2013 tillod man passagererne at blive i toget under hele rejsen.

Det får de forhåbentlig lov til, hvis/når Orientekspressen igen besøger Norden.

Men en positiv overraskelse midt i den årelange elendighed på jernbanen. Lad os håbe, at det åbner en ny verden, så fx Snälltåget, SJ eller andre får lov at køre personførende tog over broerne, gennem Danmark til Tyskland og Europa.

SJ kører dagligt gennem Øresundstunnellen og kørte også tidligere til Odense, så mon ikke deres tog er godkendte :-) - de kunne bare ikke holde økonomi i trafikken til Odense og opgav den igen (jeg lægger ikke op til en diskussion af årsagerne, konstaterer blot at de under de givne forhold ikke kunne).

Jeg vil umiddelbart gætte på at Snälltogets materiel også er godkendt. De har jo i hvert fald været så langt som at ansøge om kanaler til at afvikle nattoget til Berlin gennem Danmark, da det så ud som om ruten over Mukran/Rügen ville indstille togoverfarten.

Men fælles for de to er jo også, at de begge er passagerselskaber til dagligt og råder over egen trækkraft. Det er nok godsoperatørerne, som ikke har godkendelserne/det rette udstyr, da de jo indtil nu ikke har haft brug for det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen