Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

kmp KH (Generelt)

af ChrBrun, Helsingør, 28/2 2020, 22:04 (1512 dage siden) @ Svend


Bygningen, du omtaler, ligger ved Otto Busses vej. Den bliver ikke længere brugt som aktiv kommandopost eller FC og huser ganske rigtigt en masse andre funktioner. I gamle dage agerede den kommandopost for Københavns Godsbanegård og det kæmpe areal af spor, der hørte til der.

.
Som skrevet lidt tidligere har den "hvide bygning" ved olietankene aldrig været kommandopost for Københavns Godsbanegård men alene været anvendt til styring af nedløbet (vel til havnesporene/sporgruppe 200).
Bygningen har senere været anvendt som kontor for et eller flere baneprojekter, men står vel ellers mere eller mindre tom. Mon ikke fremtiden for den er nedrivning?

Som Svend rigtignok skriver, så har den bygning vi her taler om, aldrig været rigtig kommandopost for Godsbanegården (Gb), men da den i sin tid blev bygget var det planen at den skulle huse kommandopost for hele Gb, og den fik blev (meget forvirrende) i daglig tale kaldt for "Kommandoposten". Det blev dog aldrig til noget, ud over styring af nedløbet m.m. og styring af maskiner til/fra maskindepotet ("post L")". Den egentlige kommandopost forblev i "Det gule palæ", som lokalt blev kaldt "KT" (Kommandopost Tårnet). I en periode havde også den vagthavende på Gb sin plads i "den nye kommandopost".

--
Christian Brun


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak