Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Affald på skinner (ønske om eget sidespor) (Trafikpolitik)

af kme, 29/2 2020, 13:41 (1517 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

I dag får man leveret dagrenovationsaffald fra Italien. Hvis affaldet skal køres til døren, så kræver det, at der etableres en aflæsningsstation, hvor der er noget kranværk, der kan læsse det af[/i]."

Tror vi så på, at det bliver til noget? Tja, rådmanden på området er fra enhedslisten, og de kan jo (også) godt lide at bruge skatteydernes penge. Så måske.....

Ideen med at importere affald som brændsel til fjernvarme er ikke ny. For ca. 10 år siden var der seriøse planer om at sejle britisk affald til enten Aalborg eller Aarhus (jeg husker ikke hvem). Det blev aldrig til noget, men problematikken er vel den samme: hvem betaler for faciliteterne? Kommunen har en interesse i arbejdspladser og billig fjernvarme for at gøre kommunen attraktiv. Men fjernvarmeværket er formodentligt privat, så de skal jo også spytte i kassen.

Min mavefornemmelse siger at en kommune af Aalborgs størrelse er godt tjent med med en investering på nogle millioner for et antal arbejdspladser de næste 50 år som skinnerne holder. Det er jo ikke kun direkte direkte arbejdspladser, men også afledte - konen går i Brugsen og til damefrisør, der får omsætning.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok

Jernbanebøger

IC4 - Et studie i en skandale

IC4 - Et studie i en skandale. Pris 290 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak