Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nemmere sagt end gjort (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 10/3 2020, 17:15 (1501 dage siden) @ Svend

Citat:

Opfordringer til udbyderne af kollektiv trafik

1. Begræns trængslen i de kollektive transportmidler
Tag nødvendige initiativer for at sikre, at passagerer ikke står for tæt. Afhængigt af transportmidlet kan der være tale om at udvide kapaciteten, indføre pladskrav eller undlade at tage flere passagerer med, end der er siddepladser til i transportmidlet.
 

Kapaciteten er allerede udnyttet fyldt ud i myldretiden, så der skal mere materiel til hvis togene skal være mindre fyldte - men det ekstra materiel er vist ikke til rådighed...

Så må man i stedet regulerer 'kapaciteten' ved at undlade at overfylde togene - men hvordan skal det håndteres ? - har DSB overhovedet personale til at håndterer det på S-bane og i regionaltog ?

Krav om pladsbillet kan relativt hurtig indføres på IC og lyntog, men det er ikke mit indtryk at det er her trængslen er størst.
 

3. Vær særlig opmærksom på rengøring af fælles kontaktflader
Sørg for hyppigt at rengøre passagernes fælles kontaktflader (håndtag, stopknapper m.v.).

Ofte ligner materiellet noget der har været udsat for en Roskilde festival, hvor den rengøring der er foretaget mest af alt er gjort ved at fjerne gratisaviser og tørre der værste indtørrede pletter af - det er ikke mit indtryk at hverken borde, håndtag og andre genstande der berøres er omfattet af den daglige rengøring - derfor må bedre rengøring være et indsatsområde for DSB.

4. Sæt fokus på god hygiejne
Giv ansatte og passagerer adgang til håndsprit, fx på centrale knudepunkter. Gør de ansatte opmærksom på de seneste retningslinjer fra myndighederne, så det sikres, at de ansatte er særligt opmærksomme på god hygiejne og symptomer.

Relativt hurtig kunne der opsættes automater i togene - men alene sagsbehandlingstiden gør nok, at epidemien er overstået, når de første automater er installeret.
 


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak