Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB pressemeddelelse (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 11/3 2020, 09:05 (1500 dage siden) @ UTJ

Vi mangler faktisk at DSB også meddeler at det vil rengøre bedre - det er et af de essentielle tiltag man har brugt i Kina siden SARS i 2003. Et klimaanlæg og ditto håndgreb/trykknapper er gode mellemstationer.

DSBs økonomi er så presset, at man har droppet stort set alle projekter vedr. forbedring/ændring af det kørende materiel - pengene findes ganske simpelt ikke, derfor er de tiltag DSB har oplyst, kun nogle der er 'udgiftsneutrale' for DSB, når man ser bort fra tilbagebetaling af billetter.

Her til morgen kan man læse opslag på DSBs facebook side, hvor passagerer beretter om aflåste togsæt, manglende vogne, osv. - der netop gør, at de må stå som 'sild i en tønde', hvilket jo var stik modsat den udmelding der kom fra regeringen i går, hvor overfyldte tog skal undgås.

Nu er det ikke noget nyt, at der køres med aflåst materielt og nedformerede tog, men i den nuværende situation er det langt fra heldigt - men penge til vedligehold er nok brugt for dette kvartal.

Derfor tror jeg også, at ideen om at indfører bedre rengøring kun bliver ved en ide - økonomien er ikke til det. Metroen har udvist rettidig omhu, netop ved at forbedre rengøringen - men netop vedrørende rengøring, har vi intet hørt fra DSBs side - hvilket er lidt påfaldende.

For at forhindre overfyldte tog, vil DSB indfører et krav om pladsbillet til IC og regionaltog - men et er at indfører kravet, noget andet er hvordan man vil håndhæve det - for det er hverken stationsophold lange nok til og der er heller ikke tilstrækkeligt med personale til at foretage en kontrol ved påstigning af togene - og så har vi set bort fra de regionaltog, der kører uden togpersonale.

Noget af det ekstra personale kan nok fremskaffes ved at trække på ledelsesgruppen i Telegade, der så vil få en unik chance for at opleve hvordan jernbanedriften er i virkeligheden og ikke kun hvordan den ser ud i et Excel-ark på en fladskærm :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak