Avatar

Vogne med ca. 6½ km. skinner i Aalborg (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, torsdag 26. marts, 2020, 20:46 (179 dage siden) @ Claus Nielsen
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, torsdag 26. marts, 2020, 21:07

Der kommer en del flere tog af samme slags til Aalborg om omegn i forbindelse med sommerens store sporfornyelse og hastighedsopgradering Hobro-Aalborg


Som måske bekendt er der ankommet en række skinnetransporttog til Aalborg siden 23. februar 2020. Jeg ved ikke præcist hvor mange, og jeg har heller ikke nærstuderet de enkelte tog.

Umiddelbart skilte det første tog sig ud fra de øvrige - men det kan såmænd godt have været i Aalborg flere gange efterfølgende, uden at jeg har hæftet mig ved det eller set det.

Den 9. marts 2020 passerede jeg over ét af togene, mens det en formiddag holdt i spor 21 og jeg satte mig for, så nøjagtigt det nu kunne lade sig gøre, at finde ud af, hvor mange meter skinne, toget var læsset med. Jeg kom frem til følgende: 9 Rs-vogne á hver 21,7 meter over bufferne = 195,3 meter. Herfra skal så trækkes noget "luft" i hver ende. Så mon ikke vi lander omkring 180 meter skinne? Der er - så vidt jeg kan tælle mig frem til - 36 skinner på toget (14+14+8). Så i alt 6.480 meter skinner.

Hvis der er nogen, der kender det mere nøjagtige regnestykke, hører "vi" gerne nærmere. Er de skinner 180 meter lange eller hvad?

Og så en lille efterlysning: Kan nogen linke til en Youtube-video af, hvordan man trækker skinnerne af disse vogne og får dem placeret langs sporet? Jeg skal formentlig bruge en hel aften, hvis jeg selv skal finde en sådan video - andre kan formentlig gøre det betydeligt hurtigere, fordi de ved, hvad der skal ledes efter.

Klik på billederne for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med bogen "Randers-Aalborg: Jernbanen i Støvring gennem 150 år 1869-2019"

-----

www.lindholm-aalborg-lufthavn.dk
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


[image]De sydligste 2½ Rs-vogne. Klik på billedet for højere opløsning.

[image]Den tredje Rs-vogn talt fra syd. Klik på billedet for højere opløsning.

[image]De tre sydligste vogne set fra oven.

[image]De 5 nordligste Rs-vogne. Længst borte en - jf. det tidligere oplyste - Ks-vogn.

Alle fotos: Aalborg spor 21 den 9. marts 2020 kl. 9.59-10.02. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen. Klik på billederne for højere opløsning.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen